Pogača Karina

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
21/01/2019
"Jedna velelepna pogača je uvek dobrodošla - za svaku priliku i za bilo koju trpezu "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kvasac sa mlakom vodom. Kada se kvasac aktivira, dodajte kiselo mleko, jaja, so i brašno i umesite srednje mekano testo.

Ostavite testo da naraste.

Podelite testo na 3 dela i razvijte ih u tri kore. Premažite kore istopljenim maslacem i stavite ih jednu preko druge. Isecite kore na 4 dela, pa svaki deo još na pola.

Svaki komad testa umotajte i poređajte sve u tepsiju premazanu maslacem.

Ostavite pogaču da naraste, a nakon toga je premažite umućenim žumancima.

Pecite pogaču na otprilike 250 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar