Jareća crevca u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
22/01/2019
"Jedinstveno meze u dva laka koraka - obavezno jedite u društvu prijatelja, jer je tada najukusnije "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jareća crevca
  • so
  • biber
  • sumak
  • maslac - 100 g
  • za kuvanje crevca
  • luk - 1 velika glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca se operu veoma dobro. Okreću se štapićem, blago se utrljaju solju i veoma dobro se isplaknu.

Stavljaju se u šerpu, sipa se litar vode i skuvaju se zajedno sa glavicom luka isečenom na četiri dela.

Kada su skuvani, vade se, ocede se i seku se na male parčiće. Stavljaju se u malu posudu za pečenje u kojoj ćemo ih peći.

Maslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.

Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar