Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena orada sa paradajzom i krompirom

Pečena orada sa paradajzom i krompirom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Pečena orada sa paradajzom i krompirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ovo je naš recept za oradu i dok ne otkrijemo neki bar ovoliko ukusan, samo ćemo po njemu pripremati"

Potrebni sastojci

  • orada - 800 - 900 g
  • krompir - 500 g
  • limun - krugovi
  • lovorov list - 1 komad
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • so
  • biber
  • šećer - 1 supena kašika
  • peršun
  • majčina dušica
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isecite na pola, poređajte u jedan red sa odsečenom stranom na gode, pospite solju, šećerom, biberom i maslinovim uljem. Pecite oko 30-40 minuta dok ne omekša i dok ne dobije braon boju.

Krompir isecite na kockice i blanširajte 4-5 minuta. Keramički pleh namažite maslinovim uljem, poređajte krompir sa kriškama limunom preko njih, dodajte lovorov list, majčinu dušicu i bosiljak.

Začinite solju, biberom i preostalim maslinovim uljem. Stavite i očišćenu i začinjenu ribu, u nju stavite grančice peršuna i krišku limuna. Pospite maslinovim uljem i vinom.

Odozgo stavite kriške limuna i 1-2 grančice majčine dušice. Oko ribe poređajte paradajz preko listova bosiljka. Pecite oko 30 minuta ili dok se meso ne odvoji malo od kostiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: