Čorba od narendanih šargarepa sa pilećim bujonom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
30/01/2019
"Dajte nam dve šargarepe i pola sata da vidite kakvu supu ćemo vam napraviti "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo šargarepe, ljuštimo i narendamo na krupno rende. Luk očistimo i isečemo na sitno. Rastapamo maslac i stavljamo sitno isečen luk i malo vruće vode da se izdinsta. Dodajemo i narendane šargarepe. Dinstamo dok ne ostanu na masnoći i ne počnu da se prže.

Tada posipamo biber po ukusu i brašno (1-2 kašičice). Mešamo i sipamo toplu vodu 3-4 šolje dok nastavljamo da mešamo. Kad sipamo vodu, ostavljamo supu da se kuva i dodajemo tokom kuvanja peršun isečen na sitno i pileći bujon.

Kuvamo približno 10-15 minuta, probamo da li je povrće skuvano. Gotovu čorbu zapržimo sa umućenim žumancem i kiselim mlekom i nekoliko kristalčića limunske kiseline.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar