Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Supa od pečuraka sa majčinom dušicom i celerom

Supa od pečuraka sa majčinom dušicom i celerom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Supa od pečuraka sa majčinom dušicom i celerom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
36 min.
Ukupno
51 min.
Porcije
4
"Aromatična supica sa pečurkama za dušu, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 250 g
  • celer - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1/2 struka
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike, iz konzerve
  • ulje - 50 ml
  • vegeta - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 - 2 supene kašike, suva
  • peršun - 1 supena kašika suv + svež za posipanje na kraju
  • fida - 2 - 3 šake
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • za zapršku
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, pune
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte ili sameljite u blenderu luk, praziluk i celer. Dinstajte u malo soli u ugrejanom ulju na umerenoj vatri 7 minuta.

Stavite pečurke, sitno iseckane, još jedan prstohvat soli i nastavite da kuvate još 6-7 minuta, na pola dodajte paradajz pire sa kašičicom šećera.

Sipajte vodu do gustine koju želite da bude supama. Začinite mačinom dušicom, peršunom i vegetom i kuvajte poklopljeno 2-15 minuta, pojačajte malo vatru.

Na kraju stavite fidu i kuvajte 3-4 minuta ili koliko je navedeno na pakovanju.

Skininite sa vatre i čim temperatura padne malo (5-6 minuta) dodajte žumance, pomešano sa kiselim mlekom i biberom.

Supu servirajte toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: