Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi file bakalara sa kukuruznim brašnom

Prženi file bakalara sa kukuruznim brašnom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Prženi file bakalara sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Bela riba je najukusnija u hrskavom pohu od kukuruznog brašna"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 1 paket, file
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • biber
  • sok od limuna
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite file i veoma dobro ga osušite od vode.

Pospite svako parče solju, sokom od limuna i biberom. Ostavite tako oko 30 minuta ili jedan sat.

Sipajte kukuruznog brašno u tanjir i uvaljajte svako parče.

Zagrejte ulje i ispržite filete bakalara okrećući ih sa obe strane.

Pržite ih dok ne dobiju hrskavu zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti