Način pripreme
Paprike operemo, očistimo od semenki i unutra sipamo prstohvat soli.
Tikvicu i šargarepu oljuštim, tivkcu isečemo na kockice, šargarepu izrendamo krupnije, luk sitno sečemo a paradajz oljuštimo i takođe sitno isečemo.
Ugrevamo ulje u šerpi, propržimo malo luk, dodajemo mleveno meso i pržimo dok ne dobijemo mrve. Začinimo čubrom, origanom, kuminom i dodajemo oprani pirinač.
Nakon toga sipamo ostalo povrće, promešamo, dodajemo biber i vodu - malo ispod sastojaka.
Ostavljamo na tihoj vatri 3 minuta, isključujemol ringlu i ispod poklopca da pirinač nabubri, ali da ne zaboravimo da mešamo. Kašikom punimo paprike, odozgo posipamo sa malo brašna i poređamo u pleh.
Preostalu smesu razredimo sa malo tople vode, soli po ukusu i kašičicom ulja. Sipamo u paprike u plehu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov. Serviramo sa svežim peršunom.