Pravi domaći sladoled sa smokvama

05/02/2019
"Kada pravimo pravi domaći sladoled sa smokvama, ne zovemo goste i ne primamo ih "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 200 g (neslan)
  • kondenzovano mleko - 200 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • smokve - 3 - 4 komada
  • med - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte pavlaku u posudu umutite na penu.

U drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko i sitan sir i mutite dok smesa ne postane potpuno glatka.

Sastavite dve smese - umućenu pavlaku i mleko sa sitnim sirom. Dodajte med. Stavite malu količinu na dno kalupa za sladoled.

Isecite smokve na fine kriške.

Pređajte smokve zbijeno po ivicama kalupa, napunite smesom do vrha i stavite čačkalicu za zube u svaku.

Stavite sladoled u zamrzivač na oko 3-4 sata.

Da biste lakše odvojili prilikom serviranja, potopite na sekund u posudu sa toplom vodom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar