Punjeni šaran sa pirinčem i limunom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8830
3
05/02/2019
"Znamo sto recepata za šarana i svi do jednog su sjajni, ali ovaj nam je zaista pomutio razum "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo šarana. Spolja i iznutra ga mažemo sokom od limuna, solimo ga i ostavljamo da odstoji oko sat.

Za to vreme spremamo nadev. U šerpi dinstamo luk u ulju i malo vode. Dodajemo isečene pečurke i šargarepe.

Nakon što se izdinstaju, dodajemo pirinač i pržimo ga dok ne postane prozračan. Začinjavamo mlevenim biberom i dolivamo toplu vodu.

Nakon što pirinač blago omekša sklanjamo šerpu sa ringle, dodajemo orahe i sitno isečen peršun. Ostavljamo da se smesa ohladi. Nakon toga nadevom punimo šarana i ušivamo ga koncem.

Pečemo ga u podmazanoj posudi za pečenje, ako nam ostane nadev raspoređujemo ga oko šarana.

Prelivamo ga sa 2-3 kašike ulja. Posipamo krupno mlevenim orasima. Preko njih ređamo tanke kriške limuna, dodajemo malo vode i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 50 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar