Ćufte od krompira bez brašna

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
07/02/2019
"Pogledajte kako da pripremite veličanstvene ćufte od krompira, bez imalo brašna "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 1 kom.
  • sir - 300 g
  • prezle - 1 kašika
  • griz - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika mlevenog
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • za pohovanje
  • belance - 3 kom.
  • prezle
  • za garnirung
  • paprika - crvena, marinirana
  • šargarepa - iz turšije
  • kiseli krastavci
  • ajvar - domaći
  • sir - malo narendanog
  • mladi luk - pera, za dekoraciju
  • ulje - biljno, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro oprati, pa staviti u kipuću posoljenu vodu da se kuva. Skuvani krompir staviti u cediljku, da se iscedi i ohladi.

Ohlađeni krompir oljuštiti i staviti u presu za krompir. Dodati so, ukoliko je potrebno. U posebnoj posudi narendati sir, dodati čubar, biber, prezle i griz, i sve sjediniti sa jajetom.

Sjediniti smesu sa krompirom, dobro promešati i vlažnim rukama oblikovati loptice. Ređati ih u tanjir, prekriven providnom folijom. Folijom pokriti ćufte i ostaviti 1 sat u frižideru.

Pripremiti dva tanjira - sa prezlama i belancima umućenim u sneg. Ohlađene ćufte oblikovati rukama, pa ih prvo uvaljati u prezle, a posle potopiti u belanca. Pržiti na zagrejanoj masnoći dok ne dobiju prijatnu zlatnu boju.

Tople ćufte servirati sa garnirungom od ajvara i sira, postavljenih u krug, čije su ivice marinirana paprika. Šargarepe iz turšije naseći na tanke trake, pomoću ljuštilice za povrće.

U njih staviti kiseli krastavac. Ukrasiti perima mladog luka, prethodno potopljenih u slanu vodu, da bi omekšala.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar