Pohovan krompir sa mlevenim mesom - Marfum

11/02/2019
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj214524
"Mafrum - ukusnije od pomfrita i ćufti, a odlično ide uz pivo "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 2 - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • biber
  • cimet - 1 prstohvat
  • so
  • aleva paprika - ljuta
  • za smesu za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite krompir i nasecite ga na kolutiće debljine 5 mm. Svaki kolutić isecite na pola, ali ne do kraja. Posolite i spremite nadev.

Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom i začinima. Onda uzmite jedan kolutić i blago ga otvorite.

Stavite jednu kašicicu nadeva, onda lagano pritisnite, kako bi se spojilo. Zatim uvaljajte u brašno, pa u jaja, i na kraju pržite dok ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar