Način pripreme
Operite tikvicu sa korom i isecite je poprečno na jednake parčiće visine/debljine oko 4-4, 5 cm.
Posolite i namažite maslinovim uljem svaku stranu parčeta i stavite u podmazanu ili papirom pokrivenu posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i okrenite na još toliko i sa druge strane. Nadgledajte ih za svaki slučaj. Gorove su kada postanu zlataste.
Izvadite ih i ostavite da se blago prohlade, pripremajući nadev za to vreme.
Pileći file isecite na fine trakice, začinite ga karijem, biberom i sa malo soli i spremite ga u dve tri kašike zagrejanog maslinovog ulja na jakoj vatri.
Čim meso pobeli odmah ga sklonite s vatre i pospite ljutom paprikom u ljuspama i peršunom.
Poluohlađenim tikvicama izvadite sredinu ostavljajući 4 milimetra od krajeva. Sredina je meka i izlazi veoma lako, stavite je u piletinu i samo gnječite, slepiće se sa mesom.
Promešajte dobro i napunite tikvice nadevom. Pospite narendanom mocarelom i vratite u rernu da se zapeku još kratko dok se mocarela ne istopi.
Servirajte tople.
Prijatno!