Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene piletinom i mocarelom

Tikvice punjene piletinom i mocarelom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tikvice punjene piletinom i mocarelom9 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
2
"Za punjene tikvice kao umetničko delo možemo da ispredajemo celu lekciju ili jednostavno možete da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 velika
  • pileći file - 1 komad, ceo
  • mocarela - oko 100 g, zrela
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kari - 2 prstohvata
  • biber - po ukusu
  • ljuta paprika - crvena, u ljuspama
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 kašika, iseckan + za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu sa korom i isecite je poprečno na jednake parčiće visine/debljine oko 4-4, 5 cm.

Posolite i namažite maslinovim uljem svaku stranu parčeta i stavite u podmazanu ili papirom pokrivenu posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i okrenite na još toliko i sa druge strane. Nadgledajte ih za svaki slučaj. Gorove su kada postanu zlataste.

Izvadite ih i ostavite da se blago prohlade, pripremajući nadev za to vreme.

Pileći file isecite na fine trakice, začinite ga karijem, biberom i sa malo soli i spremite ga u dve tri kašike zagrejanog maslinovog ulja na jakoj vatri.

Čim meso pobeli odmah ga sklonite s vatre i pospite ljutom paprikom u ljuspama i peršunom.

Poluohlađenim tikvicama izvadite sredinu ostavljajući 4 milimetra od krajeva. Sredina je meka i izlazi veoma lako, stavite je u piletinu i samo gnječite, slepiće se sa mesom.

Promešajte dobro i napunite tikvice nadevom. Pospite narendanom mocarelom i vratite u rernu da se zapeku još kratko dok se mocarela ne istopi.

Servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: