Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Turske pogačice Karnijarik

Turske pogačice Karnijarik

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Turske pogačice Karnijarik
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Sa dve ruke glasamo da izaberete ove aromatične pogačice sa nadevom za jelo tokom dana"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 200 ml, mlaka
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - koliko je potrebno
  • za nadev
  • sir - 100 - 150 g
  • paradajz - 3 komada, mali
  • krastavci - 150 g
  • žumanca - 2 komada, za premazivanje pogačica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za mešenje stavljamo vodu, šećer i kvasac. Sačekamo nekoliko minuta da se kvasac aktivira. Posle dodajemo so i ulje. Promešamo i na kraju dodajemo brašno. Zamesimo meko testo koje se ne lepi. Ostavljamo da nadođe 1 sat.

Za to vreme pripremamo nadev. Isečemo krastavac na tanke trakice, duge oko 2 cm. Paradajz sečemo na tanak polumesec. Sir sečemo na kockice.

Od nadošlog testa kidamo lopte, veličine mandarine. Rukama spljeskamo, ali da ne bude mnogo tanka, kora srednje veličine.

Pravimo dva proreza na svakoj kori, sa spoljašnje strane ka prorezima treba da ima po jedan prst rastojanje.

U sredini dva proreza stavljamo kockicu sira, trakicu krastavca i paradajz. Nakon toga ivice prebacujemo jednu na drugu tako da se prorezi otvore i da budu tačno iznad nadeva.

Nadev treba lepo da se vidi. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažemo umućenim žumancem i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: