Turske mekike

20/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Naš najpopularniji ukusan recept za turske mekike. Malo se razlikuju od naših, ali ni u kom slučaju nisu manje ukusne."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
  • Ukupno pregledano7 494
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom desmice58
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti sa solju i šećerom. Dodati postepeno domaće kiselo mleko, u koje je prethodno stavljena soda.

Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo i umesiti mekano, malo lepljivo testo, kao za mekike. Ostaviti da naraste.

Zagrejati masnoću za prženje, i nauljenim rukama oblikovati mekike srednje veličine, koje se prže sa obe strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar