Terin od mlevenog mesa, povrća i kobasice

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/02/2019
"Možete ga slobodno nazvati muški kolač, ali kako god da ga krstite, nemojte zaboraviti da ga servirate sa mnogo piva "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • hleb - 3 kriške, potopljen
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • kumin
  • čubar - 1 supena kašika
  • za mešanje sa mlevenim mesom
  • šargarepa - 1/2 šolje, isečena na kockice (prethodno poluskuvana)
  • kačkavalj - 100 g, isečen na kockice
  • kiseli krastavčiči - 1/2 šolje, isečeni na kockice
  • mladi luk - 1 šolja
  • kobasica - 1 šolja
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo mleveno meso i potopljen hleb, dobro oceđen, jaja, kiselo mleko, izrendan ili sitno iseckan crni luk i preostale začine. Dobro promešamo.

Lepo je da ostavimo mleveno meso na jednu noć u frižideru da odstoji.

Kad mleveno meso bude gotov u njega dodajemo sve ostale sastojke i ponovo promešamo. Još prilikom mešanja mlevenog mesa možemo izbaciti neki začin ili ga zameniti drugim.

Povrće takođe možemo stavljati po želji.

Važno je da bude isečeno na sitne kockice ili ako je tvrdo kao šargarepa, da bude prethodno malo kuvano. Možemo i ostalo povrće da ne mešamo sa mlevenim mesom, nego da ga poređamo u slojeve i oblike u terinu.

Kalup za terin namažemo maslacem ili uljem i sipamo celu smesu, poravnamo odozgo.

Pečemo na 180-200 stepeni oko 45 minuta, nakon toga vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem odozgo i pečemo još 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.

Gotov terin vadimo i ostavljamo da se ohladi. Isečemo terin na kriške.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar