Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Pica kalcone u multipraktiku

Pica kalcone u multipraktiku

AleksandarAleksandar
Početnik
1038
Pica kalcone u multipraktiku
Fotografije: Aleksandar
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
4
"Imate multipraktk? Onda je posao pripreme pice kalcone na pola urađen! A vama ostaje težak posao da je pojedete"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 360 g
  • voda - 240 ml
  • ulje - 30 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1/2 kockice
  • za nadev
  • sos od paradajza - 200 g
  • šunka - 200 g
  • kačkavalj - 130 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Možete mesiti testo ručno ili uz pomoć multipraktika. U posudu dodajte 120 g brašna, vodu, šećer i kvasac.

Uključite na najnižu brzinu i ostavite da meša 5 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Dodajte ostale sastojke za testo i pređite na srednju brzinu.

Ako je potrebno dodajte još brašna, da testo postane glatko i da se ne lepi po posudi.

Namažite posudu sa malo ulja i premestite testo, pokrijte ga folijom i ostavite 30 minuta dok ne nadođe.

Ugrejte rernu na 230 stepeni. Izvadite testo iz posude i pritisnite ga pesnicama da probušite balone. Podelite na 4 jednaka dela.

Razvijte testo u okrugle kore i dodajte 1/4 paradajz sosa, 1/4 šunke i 1/4 kačkavalja. Oblikujte pice i stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Dodajte u žumance malo vode i promešajte. Namžite pice i stavite ih da se peku 15 minuta.

Sačekajte 5 minuta pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: