Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa krompirom i zaprškom

Jagnjeća čorba sa krompirom i zaprškom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Jagnjeća čorba sa krompirom i zaprškom
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Znate li šta ugreva srce u hladnim zimskim danima, skoro kao dobra reč? Bap tako, ukusna jagnjeća čorbica"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g, sa kostima
  • krompir - 3 komada
  • luk - 1 komad
  • fida - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • so
  • maslac - 1 supena kašika
  • piskavica
  • ulje - 2 supene kašike
  • nana - sveža
  • žumance - 1 komad, svež
  • sveže mleko - 1 šolja za kafu
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jagnjeće meso, isečemo na komade i prelijemo vodom. Stavljamo na vatru i kad provri sipamo vodu, ponovo operemo dobro meso i prelivamo sa 2 i 1/2 l vode.

Kuvamo približno sat vremena i dodajemo oljušten ceo krompir i celu glavicu luka, ne sečemo. Dodajemo biber, piskavicu, so po ukusu i cele strukove sveže nane. Sipamo dve supene kašike ulja i dodajemo 1 supenu kašiku kravljeg maslaca.

Ostavljamo čorbu da vri i kad se krompir skuva izvadimo ga zajedno sa lukom i strukovima nane. Pasiramo uvani krompir i luk.

Vadimo iz bujona kuvano jagnjeće meso, a u vrelu supu sipamo pasirani krompir i luk i dodajemo toplu vodu, koliko procenimo.

Kad čorba provri dodajemo 2-3 supene kašike fide i ostavljamo da se kuva, a za to vreme odvojimo meso od kostiju i iskidamo na male komade. Dodajemo ih u vrelu čorbu.

Probamo da li je slano i ako je potrebno posolimo. Stavljamo nekoliko kapljica limuna i dodajemo hladnu zapršku od jajeta i svežeg mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: