Način pripreme
Operite krompir i oljuštite ga. Operite ponovo i isecite na polovine da budu kao čamci.
U kipuću vodu stavite krompir da malo omekša i izvadite ga. Izdubite svaku polovinu krompira, da možete da je napunite nadevom. Ostavite sa strane krompir i počnite sa pripremom nadeva.
Mleveno meso dinstajte na slaboj vatri stavljajući malo vodice. Pečurke isecite na sitno kao i luk. Isecite i peršun na sitno. Možete da stavite i suv peršun.
Dodajte ih u mleveno meso i mešajte neprekidno na ringli. Kada se mleveno meso izdinsta i luk i pečurke omekšaju, sklonite nadev sa ringle.
U veliku posudu za pečenje, namazanu maslacem poređajte polovine krompira i počnite da ih punite nadevom. Sipajte vodu u posudu za pečenje, da dođe do gornje ivice krompira.
Stavite da se peku na 220 stepeni. Kada voda skoro ispari pospite krompir narendanim kačkavaljem i zapecite još malo.