Način pripreme
Mleveno teleće meso stavljamo u posudu i dodajemo sve navedene sastojke. Promešamo mleveno meso i podelimo ga na 8 delova, a može i 10 lopti. Zavisi od veličine lopti. Gotove ćuftice poređamo u vatrostalnu posudu sa poklopcem.
Stavljamo ih u mikrotalasnu i uključujemo na tri i po minuta na naveću jačinu.
Kad prođe tri i po minuta, okrećemo i pečemo 2 minuta.
Vadimo posudu i vadimo ćufte, procedimo vodu koja se stvorila i stavljamo luk, prethodno isečen na polumsece i paprike, isečene na trakice i izgnječen beli luk. Pokrivamo poklopcem i dinstamo 5 minuta, nakon prva dva mešamo.
Paradajz pire, bujon, paradajz i ćufte dodajemo, začinimo solju i biberom i uključujemo na 7 minuta. Promešamo ponovo nakon trećeg minuta.
Smanjujemo jačinu rerne i pečemo još 25 minuta.
Ovu vrstu jela serviramo dok je još topla.