Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Teleće ćuftice sa paradajz sosom u mikrotalasnoj

Teleće ćuftice sa paradajz sosom u mikrotalasnoj

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teleće ćuftice sa paradajz sosom u mikrotalasnoj
Fotografije: Yana Palyusheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Nećemo ponavljati koliko brzo budu, a koliko je ukusno - mmmm"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g, mleveno
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • pšenične mekinje - 1 supena kašika
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suv
  • biber
  • so - po ukusu
  • za sos
  • paradajz iz konzerve - 500 g
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • bijon - 100 ml
  • beli luk - 2 čena
  • crni luk - 1 glavice
  • aleva paprika - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno teleće meso stavljamo u posudu i dodajemo sve navedene sastojke. Promešamo mleveno meso i podelimo ga na 8 delova, a može i 10 lopti. Zavisi od veličine lopti. Gotove ćuftice poređamo u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Stavljamo ih u mikrotalasnu i uključujemo na tri i po minuta na naveću jačinu.

Kad prođe tri i po minuta, okrećemo i pečemo 2 minuta.

Vadimo posudu i vadimo ćufte, procedimo vodu koja se stvorila i stavljamo luk, prethodno isečen na polumsece i paprike, isečene na trakice i izgnječen beli luk. Pokrivamo poklopcem i dinstamo 5 minuta, nakon prva dva mešamo.

Paradajz pire, bujon, paradajz i ćufte dodajemo, začinimo solju i biberom i uključujemo na 7 minuta. Promešamo ponovo nakon trećeg minuta.

Smanjujemo jačinu rerne i pečemo još 25 minuta.

Ovu vrstu jela serviramo dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: