Poširana jaja u paradajzu sa prazilukom

04/03/2019
"Aromatično predjelo, koje će i početnici u kuhinji pripremiti jednostavno, i to za manje od 30 minuta "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • praziluk - 1/2 glavice
  • paradajz - 1 tegla mleveni ili 5 komada, sveži
  • čubar
  • bosiljak
  • ulje
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sitno praziluk i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Ako koristite svež paradajz, isecite ga na mnogo male komade ili izrendajte i sipajte u proprženi praziluk. Ostavite da vri 5 minuta. Začinite začinima, promešajte.

Napravite četiri mala gnezda i u njima razbijte jaja. Poklopite tiganj i ostavite tako 5-6 minuta dok se jaja ne skuvaju u paradajz sosu. Servirajte toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar