Teleće ćuftice sa kurkumom i kuminom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
08/03/2019
"Tajna ukusnih telećih ćuftica je balansirana kombinacija začina, a u ovom receptu je postignuto savršenstvo ukusa i aroma "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • hleb - 2 kriške
  • luk - 1 velika glavica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno očišćen luk i dodajemo ga u mleveno meso.

Nakvasimo hleb vodom, iscedimo i stavljamo ga u posudu sa mesom.

Sipamo začine i so, razbijemo i jaje.

Zamesimo meso veoma dobro i mokrim rukama oblikujemo ćuftice ili pljosnate burgere, koje pržimo u vrelom ulju sa obe strane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar