Način pripreme
Krompir očistimo i isečemo na kockcie. Papriku isečemo na kriške, šargarepu na velike komade, celer na kockice, pečurke na kockice, glavicu luka na četvrtine.
U šerpu za kuvanje sa vodom i maslinovim uljem stavljamo svo povrće zajedno sa kockicama bujona i zrnima miksa bibera. Ostavljamo da provri na umerenoj vatri.
Mleveno meso mi je prethodno bilo začinjeno, samo sam napravila loptice, koje sam uvaljala u malo brašna.
Kad voda provri, dodajemo loptice, majčinu dušicu i ostavljamo na vatru dok povrće potpuno ne omekša. Pre nego što skinemo supu sa vatre dodajemo fidu da se kuva nekoliko minuta.
Dodajemo kockicu maslaca za miris i posipamo iseckanim peršunomn.
Ovo je jednostavna supa sa lopticama i povrćem koje je ostalo zamrznuto u zamrzivaču.
Ne pravim zapršku zato što mi je teška tokom leta, volim svežu i bistru.