Musaka sa prelivom i pečurkama

10/03/2019
"Jedna idejak, ukusnija i aromatičnija od obične, zato što je propremljena sa pečurkama i mnogo meraka "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • krompir - 800 g
  • pečurke - 8 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • sok od paradajza - 250 ml
  • šećer - prstohvat
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • himalajska so
  • peršun
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i stavljamo da se dinsta, dodajemo mleveno meso i promešamo, dodajemo malo vode da se izdrobi.

Kad se proprži dodajemo i sok od paradajza sa prszohvatom šećera i prostalim začinima, bez peršuna.

Ostavljamo malo da se krčka, isečemo krompir na sitne kocke i u plehu pomešamo cleu smesu, ako je potrebno dodajemo još malo vode.

Isečemo pečjurke na ivice i poređamo odozgo, pre toga obilno pospemo peršunom, stavljamo pleh u rernu da se peče.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom, brašnom i sodom. Kad voda ispari musaku vadimo i prelivamo mlečnom smesom, pečemo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar