Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Turska musaka sa prelivom

Turska musaka sa prelivom

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
44759834
Turska musaka sa prelivom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 3
20/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Klasična turska musaka sa prelivom - nestaje za par minuta iz posude za pečenje"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • patlidžan - 2 komada
  • paprika - 2 komada, zelena
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • senf - 1 kašika
  • paradajz pire - 50 ml
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • korijander
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sa polovinom maslaca se zaprže na sitno isečeni luk i šargarepa. Nakon što omekšaju dodaju se mleveno meso, senf i začini.

Kada se blago zaprži dodaje se paradajz pire. Sve se promeša i ostavlja se na slaboj vatri 15 minuta.

U preostalom maslacu se blago zaprži patližan. On se prethodno iseče na šajbne, posoljen i isceđen od gorčine. Paprika, paradajz i tikvice se takođe seku na šajbne.

U duboku posudu sa namazanim dnom se poređa zapržen patlidžan. Preko njega se stavlja mleveno meso u poređa se red paprika, red paradajza i red tikvica.

Stavlja se malo vode i preliva se folijom. Turska musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

U posudi se pomešaju jaja, brašno, kiselo mleko i narendan kačkavalj i sir. Musaka se preliva i peče se dok ne postane zlatasta.

Jedan drugačiji i ukusan recept za tursku musaku sa prelivom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: