Turska musaka sa prelivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
340
870
20/01/2021
"Klasična turska musaka sa prelivom - nestaje za par minuta iz posude za pečenje"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano466
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sa polovinom maslaca se zaprže na sitno isečeni luk i šargarepa. Nakon što omekšaju dodaju se mleveno meso, senf i začini.

Kada se blago zaprži dodaje se paradajz pire. Sve se promeša i ostavlja se na slaboj vatri 15 minuta.

U preostalom maslacu se blago zaprži patližan. On se prethodno iseče na šajbne, posoljen i isceđen od gorčine. Paprika, paradajz i tikvice se takođe seku na šajbne.

U duboku posudu sa namazanim dnom se poređa zapržen patlidžan. Preko njega se stavlja mleveno meso u poređa se red paprika, red paradajza i red tikvica.

Stavlja se malo vode i preliva se folijom. Turska musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

U posudi se pomešaju jaja, brašno, kiselo mleko i narendan kačkavalj i sir. Musaka se preliva i peče se dok ne postane zlatasta.

Jedan drugačiji i ukusan recept za tursku musaku sa prelivom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar