Musaka sa prelivom

21/06/2019
"Svaka musaka treba da ima preliv, jer sa njim je najukusnija "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu krupnije izrendajte. Dinstajte u 3 supene kašike ulja i malo vode. Kad omekša dodajte mleveno meso.

Promešajte, kad mleveno meso pobeli stavite paradajz pire sa šećerom i začinima, promešajte i ostavite da vri 5 minuta. Krompir oljuštite, operite i isecite na kockice.

Stavite u namazan pleh. Odozgo stavite gotovu smesu sa mlevenim mesom i dobro promešajte. Dodajte 2-3 šolje vode (dok ne prekrije krompir na pola).

Musaku stavite da se peče u rerni na 190 stepeni dok voda ne ispari i dok se krompir ne ispeče, ako je potrebno dodajte još vode (ja obično pečem oko 1.30-2, pošto stavljam više vode).

Za preliv: Umutite jaja, dodajte mleko i brašno i promešajte. 10-15 minuta pre nego što musaka bude gotova prelijte smesu i pecite. Servirajte sa nekoliko kašika kiselog mleka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar