Supa od pečuraka sa krompirom i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64553
11/03/2019
"Osećate li aromu koja dolazi iz kuhinje? Da li tako miriše kulinarski raj?"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g
  • crni luk - 1/2 glavice
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • krompir - 1 veliki
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - nekoliko strukova
  • peršun - nekoliko listića
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • brašno - 1 kašika
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke. Koristimo šampinjone. Sečemo ih na parčiće, uključujući i panjiće. Oljuštimo luk i operemo ga. Pola glavice sečemo na sitno.

U šerpu na ringli stavljamo kašiku ulja i kašiku maslaca. Nakon što se zagreje stavljamo pečurke i luk. Promešamo.

Oljuštimo krompir i operemo ga. Narendamo ga na rende.

U šerpu stavljamo jednu i po šolju vrele vode. Dodajemo narendan krompir, začinjavamo solju. Ostavljamo da vri na tihoj vatri.

Operemo mirođiju, peršun. Očistimo čen belog luka i operemo ga. Mirođiju, peršun, beli luk i drugu kašiku maslaca pretvorimo u pire. Stavljamo ih u malu posudu.

Dodajemo tečnu pavlaku za kuvanje u posudu i mešamo dok se ne dobije glatka smesa.

Postepeno u tankom mlazu mešajući dodajemo smesu u šerpu.

U drugu malu posudu stavljamo brašno i pola kutlače supa i mešamo kašikom dok se ne dobije retka i glatka smesa. Dodajemo je u supu. Promešamo.

Začinjavamo biberom. Promešamo. Ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.

Nakon što je gotovo serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar