Način pripreme
Očistimo pečurke. Koristimo šampinjone. Sečemo ih na parčiće, uključujući i panjiće. Oljuštimo luk i operemo ga. Pola glavice sečemo na sitno.
U šerpu na ringli stavljamo kašiku ulja i kašiku maslaca. Nakon što se zagreje stavljamo pečurke i luk. Promešamo.
Oljuštimo krompir i operemo ga. Narendamo ga na rende.
U šerpu stavljamo jednu i po šolju vrele vode. Dodajemo narendan krompir, začinjavamo solju. Ostavljamo da vri na tihoj vatri.
Operemo mirođiju, peršun. Očistimo čen belog luka i operemo ga. Mirođiju, peršun, beli luk i drugu kašiku maslaca pretvorimo u pire. Stavljamo ih u malu posudu.
Dodajemo tečnu pavlaku za kuvanje u posudu i mešamo dok se ne dobije glatka smesa.
Postepeno u tankom mlazu mešajući dodajemo smesu u šerpu.
U drugu malu posudu stavljamo brašno i pola kutlače supa i mešamo kašikom dok se ne dobije retka i glatka smesa. Dodajemo je u supu. Promešamo.
Začinjavamo biberom. Promešamo. Ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.
Nakon što je gotovo serviramo.