Način pripreme
Uklonite drške i semenke iz paprika, pa ih sitno iseckajte. Isitnite beli luk i zajedno sa paprikama ga dodajte mlevenom bivoljem mesu.
Dodajte so i biber, pa omesite mleveno meso. Stavite ga u frižider na 30 minuta.
Kačkavalj i slaninu iseckajte na kockice. Dodajte izmrvljen bujon od povrća, so, biber i alevu papriku.
Izvadite bivolje meso iz frižidera i podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo podleite na pola, ali ne jednake, već jedan da bude veći, a drugi manji.
Od većeg komada mlevenog mesa napravite veliku pljeskavicu, a preko posipajte 1/4 kačkavalja. Poklopite sa manjim komadom mesa, a zatim ponovo spljeskajte. Podignite krajeve donjeg dela i spojite, tako da ih blago pritisnete prstima.
Isti postupak ponovite i sa ostala 3 komada mlevenog bivoljeg mesa. Stavite gotove bivolje pljeskavice u prethodno nauljanu tavu i pecite 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.