Punjeni šaran sa lukom i pečurkama na krompiru

14/03/2019
"Punjeni šaran iz rerne je klasika, u kojoj svako može uživati, a pravi recept dajemo ovde "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 1/2 kg
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 1 tegla, marinirane, isečene
  • krompir - 1 1/2 kg
  • šećer 1 supena kašika
  • limun - 1/2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistimo i dobro operemo. Krompir oljuštimo i isečemo na odgovarajuće komade. Luk očistimo i sitno iseckamo.

Ugrevamo ulje u tiganju i dodajemo luk i pečurke, pržimo ih dok ne omekšaju. Začinimo nadev sa šećerom, cimetom i solju.

Krompir stavljamo u pleh, odgovarajuć za pečenje i začinimo solju i biberom.

Šarana dobro namažemo solju sa svih strana i punimo nadevom.

Prelivamo sokom od pola limuna. Stavljamo na krompir i dodajemo malo vode.

Dobro pokrivamo folijom.

Pečemo dok ne bude gotovo, pre nego što serviramo skidamo foliju da korica dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar