Čorba od boranije i ovčijeg mesa

14/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5744
"Nisu nam potrebna razna prefinjena jela - zadovoljni smo i sa posudom ove aromatične čorbe boranije sa ovčijim mesom "
Priprema10 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 600 - 700 g, bez kostiju
  • boranija - 600 g, blanširana
  • luk - 3 glavice
  • ulje - 5 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 200 g
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - pola vezice
  • čubar - 2 prstohvata
  • voda - 2 šolje
  • univerzalni začin - 2 kašike, Magi, čarobni ukus 10 povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na parčiće, u šerpu se stavlja masnoća i zaprži se.

Nakon toga se dodaju 2 šolje vode, da provri. Za to vreme oljuštimo luk i beli luk, isečemo na sitno. Nakon 15-20 minuta dodajemo ih meso da puste aromu.

Nakon što se luk razmuti dodajemo boraniju, kuvamo dok ne bude polugotovo - oko 30 minuta.

Nakon toga stavljamo alevu papriku i paradajz. Ako je svež paradajz sečemo ga na sitno, ako je iz tegle ceo, pasiramo, zavisi od sezone i čime raspolažete.

Dodajemo "magi čarobni ukus 10 povrća", nakon što provri čorba 5-7 minuta, uzmemo malo bujona i razmutimo brašno u posudici, sipamo nazad u šerpu. Dolivamo vodu ako je neophodno.

Nakon što je čorba gotova, stavljamo i čubar i sitno isečen peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar