Pogača od belog luka sa čorizom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
15/03/2019
"Blago pikantna, veoma aromatična i očaravajuće ukusna - nek vam je slatko "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka zamesite srednje meko testo, aktivirajući pre toga kvasac u toplom svežem mleku i kiseloj vodi. Ostavljate testo da naraste jedan sat na pokrivenom.

Nakon toga podelite testa na 7 jedankih loptica. Dok pokrivene loptice narastu, pravite nadev.

U tiganju sa uljem zapržite na kratko sitno isečene čenove belog luka i čorizo.

Uzimate jednu loptu razvijate u elpisu, pospate sa oko 2 kašike nadeva i uvijate u rolnu. Uzimate je u ruke i vezujete u čvor.

Tako napravite i ostale lopte i ređate ih u posudu za pečenje prečnika 28 cm, postavljenu papirom za pečenje.

Sa četkom mažete svaki čvor sa preostalim uljem od nadeva.

Pokrivate onblikovanu pogaču i ostavljate je na toplom da naraste oko 25 minuta. Nakon toga je mažete pripremljenim žumancem i posipate susamom i lanenim semenom po želji.

Stavljate posudu za pečenje u hladnu rernu uključujete je na 180 stepeni i pečete dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar