Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača od belog luka sa čorizom

Pogača od belog luka sa čorizom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Pogača od belog luka sa čorizom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Blago pikantna, veoma aromatična i očaravajuće ukusna - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • kisela voda - 200 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaje - 2 komada + 1 belance
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 20 g
  • ulje - 5 kašika
  • nadev
  • ulje - 15 kašika
  • beli luk - 9 čenova
  • čorizo - 2 kruga debljine 1 cm
  • peršun - suvi, po ukusu
  • za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1/2 kašičica
  • za posipanje
  • susam
  • laneno seme
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka zamesite srednje meko testo, aktivirajući pre toga kvasac u toplom svežem mleku i kiseloj vodi. Ostavljate testo da naraste jedan sat na pokrivenom.

Nakon toga podelite testa na 7 jedankih loptica. Dok pokrivene loptice narastu, pravite nadev.

U tiganju sa uljem zapržite na kratko sitno isečene čenove belog luka i čorizo.

Uzimate jednu loptu razvijate u elpisu, pospate sa oko 2 kašike nadeva i uvijate u rolnu. Uzimate je u ruke i vezujete u čvor.

Tako napravite i ostale lopte i ređate ih u posudu za pečenje prečnika 28 cm, postavljenu papirom za pečenje.

Sa četkom mažete svaki čvor sa preostalim uljem od nadeva.

Pokrivate onblikovanu pogaču i ostavljate je na toplom da naraste oko 25 minuta. Nakon toga je mažete pripremljenim žumancem i posipate susamom i lanenim semenom po želji.

Stavljate posudu za pečenje u hladnu rernu uključujete je na 180 stepeni i pečete dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: