Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene tikvice sa mlevenim mesom i kinoom

Punjene tikvice sa mlevenim mesom i kinoom

ZoriZori
Guru
8932865k
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i kinoom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Dodajte malo kinoe u tradicionalne punjene tikvice i uživajte u ukusnom rezultatu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kinoa - 1 šolja za kafu
  • divlje pečurke - 1 šolja za kafu, vilin prstn (suve)
  • ulje - 6 supenih kašika
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • peršun - 4 supene kašike, sitno iseckan
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice lepo operemo tekućom vodom. Ne ljuštimo ih, isečemo na panjiće dužine oko 5 cm (tri prsta). Uz pomoć noža ili kašike izvadimo unutrašnjost, patimo da ne probijemo dno.

Izvađenu unutrašnjost tikvica sitno iseckamo i sačuvamo za nadev. Panjiće od tikvica unutra posipamo solju i okrećemo na ubrus.

Kinou sipamo u sito i lepo operemo tekućom vodom, hladnom. Zajedno sa sitom prebacujemo u šerpu sa hladnom vodom i ostavljamo da se natopi dok prirpemamo nadev za punjene tikvice.

Sušene pečurke vilin prsten prebacujemo i prelivamo toplom vodom. Ostavljamo sa strane.

U tiganju sa uljem propržimo mleveno meso, drobimo drvenom kašikom da dobijemo mrve. Kad počne da beli, u tiganj prebacujemo iseckan beli luk i luk. Mešamo i nakon toga dodajemo iseckanu zelenu papriku, unutrašnjost tikvice i pečurke, oceđene od vode (cele, pošto je vilin prsten sitan).

Poslednje dodajemo kinou, opranu vodom, lepo oceđenu. Pržimo kratko i dodajemo šolje za kafu vode, u kojoj su bile potopljene pečurke. Posolimo, pospemo biberom i iseckanim peršunom i nakon nekoliko minuta skidamo sa vatre.

Uz pomoć kašike punimo tikvice sa vrhom, prebacujemo u namazan pleh i pečemo 15-20 minuta na srednjoj rešetki u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: