Način pripreme
Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. Poređamo u pleh da pokrije dno. Dva struka praziluka isečemo na krugove debljine oko 2 mm.
U tiganj sipamo dve supene kašike maslinovog ulja i kad se ugreje u njega dodajemo iseckan praziluk.
Sa drugim delom maslinovog ulja prelivamo krompir i promešamo sve.
Kad se praziluk proprži dodajemo i mleveno meso. Skoro neprestano mešamo dok se mleveno meso ne proprži i dok se ne izmrvi.
Nakon toga skidamo sa vatre i posipamo biberom. Ponovo promešamo.
Krompir pokrivamo hladnom vodom, ali da ne bude iznad njih. Koliko da ih sakrije. Nakon toga smesu od mlevenog mesa rasporedimo preko krompira.
Pečemo na 200 stepeni dok voda ne ispari. Nakon toga umutimo jaja u dubokoj posudi. U 400 grama kiselog mleka dodajemo sodu i promešamo. Čim mleko počne da se podiže, sipamo u jaja i sve promešamo. Ovom smesom prelivamo krompir.
Pečemo dok preliv ne porumeni. Serviramo zajedno sa ceđenim kiselim mlekom.