Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Prolećna supica od zelja i sira

Prolećna supica od zelja i sira

Gabriela IvanovaGabriela Ivanova
Šegrt
12347
Prolećna supica od zelja i sira
Fotografije: Gabriela Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Nakon teškog mesa tokom zime duša žudi za svežom i lakom prolećnom supicom sa spanaćem i zeljem"

Potrebni sastojci

  • zelje - 300 g
  • mladi luk - 1 komad
  • pririnač - 1/2 šolje
  • paradajz - mleveni
  • biber
  • nana
  • đumbir
  • aleva paprika
  • sir
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite zelje i isecite ga na sitno. Isecite luk i izdinstajte ga sa malo vode i ulja. Dodajte i alevu papriku.

Nakon što voda počne da vri, dolijte još. Dodajte i pirinač.

Kada voda ponovo provri sipajte u šerpu zelje i mleveni paradajz. Začinite nanom, biberom i đumbirom.

Kada je čorba gotova, napravite zapršku, tako što odvojite samo žumanca i umutite ih sa kiselim mlekom i limunom.

Dodajte ponovo biber, ovaj put u zapršku.

Sipajte po malo bujona iz čorbe u zapršku da se ne preseče.

Nakon toga dodajte celu zapršku u čorbicu.

Namrvite sir i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti