Prženi iverak

Prženi iverak
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Raspoloženje nam je morsko, zato nam je i ručak takav - raskošan prženi iverak"

Potrebni sastojci

  • iverak - 2 kg
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od unutrašnjosti i krljušti. Operite obilno tekućom vodom, nakon toga ocedite i osušite.

Ugrejte ulje za prženje u odgovarajućoj posudi. Količina da bude dovoljna da pokriva ribu.

Uvaljajte svaku ribu u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Posolite i ocedite od masti na ubrusu.

Servirajte sa limunom i odgovarajućim prilogom.

Iverak je neverovatno ukusna riba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti