Ukusan šaran konzerva iz rerne

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
26/03/2019
"Ukus, kao iz omiljenih konzervi sa šaranom, ali bez konzervanasa - kako čovek da odoli "
Priprema120 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Posolite očišćenog šarana po ukusu i ostavite na 1 sat u frižideru.

Nadev pripremite tako što luk krupnije isecite, praziluk takođe, šargarepu izrendajte. U tiganju ugrejte ulje i dinstajte dok ne omekša. stavite so po ukusu.

Dodajte začine po ukusu i paradajz iz konzerve. Ostavite na vatri oko 5 minuta, skinite sa vatre.

Posle dodajte kisele krastavčiće, isečene na krugove, iseckane orahe i masline, zelene začine.

Šarana stavite u pravougaoni pleh i napunite nadevom, ako ostane nadeva stavite sa strane. Odozgo stavite kriške limuna.

Ako je potrebno preljte sa malo ulja, sameljite i biber. Stavite u prethodno ugrejanu rernu an 200-240 stepeni i pecite dok ne ostane na masti.

Ne dodajte vodu dok se peče.

Servirajte sa kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar