Pikantni rolat Stefani

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pikantni rolat Stefani
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Svima omiljeni rolat Stefani, ali sa pikantnom notom - da lakše ide pivo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • univerzalni začin za mleveno meso - 1 kašičica
  • peršun - 3 struka
  • gazirana voda - 50 ml
  • jaja - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso, u njega stavljamo izrendanu glavicu luka, biber, ljutu alevu papriku, univerzalni začin i peršun, sitno iseckan. Dok mešamo mleveno meso dodajemo po malo gazirane vode.

Kad mleveno meso bude gotovo ostavljamo ga da odstoji oko 30 minuta.

Za to vreme skuvamo jaja, oljuštimo i isečemo po dužini na pola.

Blanširamo šargarepu oko 15 minuta i njih isečemo po dužini na štapiće.

Očistimo paprike od drški i semenki i njih sečemo po dužini na ivice.

Stavljamo na radnu površinu parče papira za pečenje veličine pleha u kojem ćemo peći rolat i preko njega sipamo brašno. Odozgo rasporedimo mlevneo meso na sloj debljine oko santimetar i po, trudimo se da dobijemo koru pravougaonog oblika. Preko poređamo jaja, štapiće šargarepe i ivice paprike, stavljamo u početku po dužini kore od mlevenog mesa.

Uvijamo mleveno meso u rolat, skidamo papir za pečenje i stavljamo u namazan pleh.

Odozgo namažemo roalt uljem i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Ako želimo, 20 minuta pre nego što izvadimo rolat iz rerne možemo oko njega u pleh staviti nekoliko paprika koje kasnije možemo servirati kao prilog uz rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: