Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa susamom i makom

Grisine sa susamom i makom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Grisine sa susamom i makom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Deca će odmah poludeti za ukusom domaće napravljenih grisina sa makom i susamom"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 150 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • voda - 75 ml, mlaka
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • žumance - 1 komad
  • susam
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i so se proseju. Kvasac se rastvara u toploj vodi i stavlja se prstohvat šećera. Ostavlja se da naraste. Dodaje se brašno i mesi se testo.

Ostavlja se da odstoji 10 minuta i opet se mesi. Ostavlja se da odstoji još 5 minuta. Mesi se i razvija se tanak list.

Ostavlja se da odstoji 15 minuta i seče se na lente debljine 1 cm. Maže se posuda u kojoj će se peći.

Svaka lenta se uvija i stavlja se u posudu za pečenje. Ostavljaju se da narastu 20 minuta i mažu se žumancem.

Posipaju se semenom maka i susamom. Peku se na 230 stepeni oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: