Način pripreme
Umutimo jaje u posudi. Izmrvimo sir u tanjiru uz pomoć viljuške. Isečemo slaninu na male komade. Ugrevamo ulje u odgovarajućem tiganju i stavljamo slaninu, dinstamo malo.
Slanina je šarena. Pomešamo slaninu sa sirom. U kiselo mleko stavljamo sodu da nadođe. Prosevamo brašno u posebnoj posudi. U njemu pravimo udubljenji. Ostavljamo maslac da omekša.
U posudu stavljamo umućeno jaje, mleko sa sodom, prstohvatom soli, šećerom i maslacem. Mesimo. Prebacujemo sve na brašnom posutu radnu površinu i mesimo testo. Dobijamo meko testo. Ostavljamo testo da odstoji 15 minuta. Podelimo na dve lopte. Razvlačimo oklagijom na list, na brašnom posutoj radnoj površini.
Takođe uradimo i sa drugim delom. Stavljamo na prvi deo od nadeva, ravnomerno ga rasporedimo, odozgo stavljamo drugi deo. Sečemo ivicem čepa, posutim sa malo brašna po razvučenim listovima. Pogačice koje sečemo su pravougaonog oblika.
Četiri spoljašnja kraja malo pritiskamo poklopcem da ne izađe nadev prilikom prženja. Dobijamo pogačice sa lepim ivicama. Ugrevamo ulje u tiganju i pržimo sa obe strane. Jedemo sa jogurtom. Neka vam je slatko!