Način pripreme
Bundeva se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u malu posudu za pečenje zajedno sa prazilukom, isečenim na kolutove. Soli se i preliva se maslinovim uljem. Dodaje se malo vode. Pokrijte aluminijumskom folijom i ispecite.
Sočivo se očisti, opere i skuva sa tri šolje vode u koju smo stavili nekoliko zrna šarenog bibera i nekoliko kristalčića morske soli, tek toliko za ukus.
Narandžasto sočivo se skuva veoma brzo - 10-15 minuta. Ja lično više volim i preporučujem da ga kuvate na laganoj vatri pod poklopcem oko 30 minuta.
Ispečena bundeva se stavlja u šerpu sa sočivom i pasira se. Ako je gušća, dodajte malo kipuće vode. Dodatno začinite, ako smatrate da je potrebno.
Krem supa od bundeve i narandžastog sočiva se servira vruća sa pečenim semenkama bundeve ili krutonima. Ona je izuzetno ukusna i laka za pravljenje.
Prijtano!
Napomena: Ako se pitate zašto sam ispekla bundevu, a nisam je stavila da se kuva? :) Kada kuvam krem supe, više volim da je povrće pečeno. Postoji razlika u ukusu čorbe! Probajte!