Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Predjelo od džigerice

Predjelo od džigerice

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Predjelo od džigerice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ukusno i jednostavno za pripremu - predjelo, koje će se lako spojiti i sa vinom, i sa hladnim pivom"

Potrebni sastojci

  • slanina - 200 g, isečena, dimljena
  • svinjska džigerica - 500 g
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu isečemo na ne mnogo debele trake, začinimo solju i biberom.

Svkau traku uvijamo u parče slanine.

Ovako pripremljene propržimo u ugrejanoj masti sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu.

Ukrašavmao po želji kiselim krastavčićima.

Serviramo na tanjiru sa podlogom od zelene slalate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: