Pačija mlečna čorba

04/04/2019
"Kada napolju temperatura padne, najbolje ćete se ugrejati sa aromatičnom i ukusnom pačijom mlečnom supom "
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačetina - 500 g
  • luk - 1 komad
  • peršun - 1 struk, svež
  • so
  • biber
  • pirinač - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo pačetinu (bataci ili krilca). Očistimo ako ima peruški, prelivamo vodom i kad provri prosipamo vodu i sipamo čistu vodu (2-3 l), Stavljamo meso da se kuva, u sredini kuvanja dodajemo očišećn luk i ceo struk svežeg peršuna.

Kad se meso skuva vadimo iz bujona zajedno sa lukom i peršunom. Pasiramo luk i peršun i dodajemo ponovo u supu. SIpamo u vrelu supu pirinač (3 supene kašike ili više po ukusu, ako nam se dopada da bude gušća). Posipamo biberom i solju po ukusu.

Sipamo toplu vodu ako je potrebno i ostavljamo da se kuva. Hladno skuvanu pačetinu očistimo od koštica. Isečemo meso na male komade i stavljamo u vrelu čorbu.

Pačetina je masnija i možemo pokupiti penu koja se stvorila po površini (koristimo mast za kuvanje drugog jela: zamrznemo u kesicama u zamrzivaču).

Kad se čorba skuva dodajemo u nju sveže mleko ( 1/2 šolje) i ostavljamo da vri 5 minuta na isključenoj ringli.

Serviramo sa sokom od limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar