Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom

Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Rižoto je mnogo više od majstorski pripremljenog pirinča, on je izjava ljubavi kulinara prema ljudima koje voli"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • kopriva - 2 šake
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • belo vino - 50 ml
  • čedar - 40 g, narendan
  • maslac - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • celer - struk
  • bujon - 300 - 400 ml (od povrća ili pileći)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Celer operite i iseckajte. Beli luk zgnječite. Koprivu operite i osušite. Upržite beli luk oko 2 minuta na maslinovom ulju. Dodajte pirinač i vino.

Kuvajte dok vino ne ispari i tada dodajte polovinu bujona. Ostavite da se kuva dok ne ispari.

U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje i upržite celer, dodajte koprivu i ostavite da se krčka oko 5 minuta na srednjoj vatri.

Dodajte koprivu u rižoto i ostavite da omekša oko 5 minuta. Kada rižoto dobije kremastu teksturu, dodajte preostali bujon i isključite ringlu.

Dodajte maslac i polovinu narendanog sira, pa promešajte. Skinite sa vatre. Poslužite sa narendanim čedrom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: