Način pripreme
U šerpu stavljamo dve vrste maslaca. Pečurke očistimo, sečemo sitno i stavljamo da se propži.
Kad se ivice stegnu i postanu zlatne dodajemo sitno iseckani luk i beli luk.
Mešamo nekoliko puta i posipamo kašičicom brašna. Ponovo sastojke promešamo, nakon toga sipamo belo vino i bujon.
Supu začinimo solju, soja sosom, porčinijem, majčinom dušicom, prstohvatom muskatnog oraraščića i malo bibera.
Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta. Pre nego što bude gotovo dodajemo rendani čedar i prelivamo tečnom pavlakom.
Ostavljamo na vatri čorbu od pečuraka 3-4 minuta dok se sir ne rastopi. Nakon što se malo ohladi pasiramo kremčorbu od pečuraka.
Gotovu krem čorbu sa belim vinom i čedar sirom serviramo posutu svežim peršunom i krutonima.
Pogledajte još ideja za francuske čorbe i probajte druge predloge za krem čorbu od pečuraka i čorbu od pečuraka.