Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Punjeni paradajz sa mlevenim mesom

Punjeni paradajz sa mlevenim mesom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Punjeni paradajz sa mlevenim mesom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 4
07/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Klasičan punjeni paradajz nikad nije bio toliko ukusan koliko ovaj, zar ne mislite to"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada
  • mešano mleveno meso - 500 g
  • hleb - 2 - 3 kriške
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 - 2 struka
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite kao poklopce na pardajzu i izvadite unutrašnjost kašikom. Sačuvajte unutrašnjost da bisre ga iskoristili u nadevu.

Izrendajte šargarepu. Sitno iseckajte čenove belog luka i luka.

Ugrejte ulje u tiganju i stavite povrće da se dinsta. Dodajte mleveno meso i počnute da drobite meso. Isecite papriku na kockice i dodajte od smese. Začinite solju i biberom. Dodajte bosiljak i origano.

Isecite unutrašnjost paradajza i dodajte u tiganj.

Stavite kriške hleba u blender. Dodajte majčinu dušicu i so. Sameljite na sitne mrvice.

Dodajte unutrašnjost paradajza u smesu na vatri i kuvajte još nekoliko minuta.

Poređajte paradajz u pleh. Napunite nadevom. Obilno pospite svaki paradajz mrvicama od hleba. Prelijte maslinovim uljem. Pecite pripremljeni punjeni paradajz na 200 stepeni 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: