Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Pogača Bogovica bez glutena sa pirinčanim i lanenim brašnom

Pogača Bogovica bez glutena sa pirinčanim i lanenim brašnom

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Pogača Bogovica bez glutena sa pirinčanim i lanenim brašnom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jedna drugačija pogača za badnje veče - Bogovica bez glutena"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 500 g
  • laneno brašno - 100 g
  • voda - 1 šolja, oko 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • soda - 1 kašičica
  • laneno seme
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašna, ostavljamo 100-150 g pirinčanog brašna za mešnju.

Pravimo udubljenje u sredini i tamo sipamo maslinovo ulje, so, sodu, pomešanu sa sirćetom.

Sipamo po malo vode i zamesimo meko testo. Paru takođe pomešamo sa testom, da čak i domaćica ne zna gde je.

Uvijamo folijom i ostavljamo 30 minuta da testo odstoji. Namažemo mali pleh maslinovim uljem i pečemo pogaču na donjem grejaču.

Dok je još topla uvijamo krpom, naprskamo vodom pre toga. Najlakši ukras možete postići uz pomoć viljuške.

Sa ovom količinom testa se zamesi mala pogača. Povećajte sastojke 2 ili 3 puta za veću pogaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: