Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Krofnice sa pirinčanim brašnom (bez glutena)

Krofnice sa pirinčanim brašnom (bez glutena)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Krofnice sa pirinčanim brašnom (bez glutena)
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Krofnice bez glutena pred kojima smo nemoćni"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 150 - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • šećer - 1 supena kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • suncokretovo ulje - 150 ml, za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejano kiselo mleko stavite sodu i sačekajte da nadođe. Sipajte u posudu.

Dodajte jaje, umućeno viljuškom, šećer, vanilin šećer, prstohvat soli. Počinjemo da dodajemo pirinčano brašno dok ne dobijemo gustu kašu.

U dubokom tiganju ugrejemo suncokretovo ulje oko 150 ml.

Kašičicom uzimamo od testa za krofne i stavljamo u ugrejano ulje.

Krofnice bez glutena se same okreću. Pržite dok ne dobiju lepu boju.

Izvadite ih rešetkastom kašikom na salvetu.

Oceđene krofnice bez glutena stavite na odgovarajući tanjir, pospite šećerom u prahu i servirajte!

Pripremaju se veoma brzo ove krofnice sa pirinčanim brašnom!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: