Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pogačice sa nanom i nadevom od pečuraka

Pogačice sa nanom i nadevom od pečuraka

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161637
Pogačice sa nanom i nadevom od pečuraka
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
10/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ako želite da i vaša kuhinja čarobno miriše, pripremite ove aromatične hlepčiće sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g, belo tip 500
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 1 komad, suvi
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • nana - 70 g
  • nadev
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • paradjz pire - 200 ml
  • so - 2 prstohvata
  • za premazivanje
  • belanca - 1 komad
  • semenke - 3 supene kašike, mak, susam i laneno seme
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo. Peosevamo brašno i pravimo udubljenje u sredini, stavljamo so, nanu i ulje.

Ugrevamo vodu i stavljamo šećer i kvasac, mešamo dok se ne rastvori.

Počinjemo da mešamo kašikom ili rukom, kako je lakše. Zamesimo ne lepljivo testo, biće mnogo aromatično zbog nane.

Ostavljamo da nadođše uvijemo novinama ili krpom, da se ne uhvati korica. Ako želimo možemo ubrzati proced nadolaženja, možemo staviti u rernu na 40-50 stepeni.

Za to vreme pravimo nadev. Propržimo sitno iseckan luk, dodajemo u njega iseckane pečurke, nakon što se pečurke smanje, dodajemo paradajz pire. Kuvamo dok paradajz pire ne ispari i pečurke ne ostanu na masti.

Nakon što testo udvostruči obim 2 puta, premesimo ga i podelimo na 5 lopti po 200 g. Razvučemo loptu u obliku pravougaonika, stavljamo od nadeva i zatvaramo. Po ivicama pritiskamo viljuškom da se dobro zatvore.

Nakon što sve zatvorimo, namažemo pleh i poređamo. Ako želimo možemo ostaviti da malo nadođu, da budu mekše, ako ne, namažemo ih belancem i pospamo semenkama.

Stavljamo da se peku na 160-180 stepeni 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: