Salata - predjelo od paradajza i pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
11/04/2019
"Nestandardna, veoma ukusna i toliko lagana, da nemate opravdanje da je ne probate još danas "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz i isečemo na krugove. Pečurke operemo, očistimo i stavljamo da se skuvaju u posoljenoj vodi sa malo sirćeta i nekoliko zrna bibera.

Kada su gotove izvadimo ih iz vode, ocedimo, odvojimo nekoliko pečuraka za ukras, a druge isečemo na sitno. Luk narendamo na sitno rende.

U luk dodajemo isečen na sitno svež peršun, paradajz pire, malo soli, maslinovog ulja i promešamo da se dobije homogena smesa. (Nisam probala da mutim ručnim mikserom, isekla sam sve na sinto, a luk je narendan).

Poređamo krugove paradajza u porcije u tanjire. Preko njih rasporedimo pečurke isečene na sitno, a odozgo stavljamo sos. Ukrašavamo parčićima pečuraka i listićima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar